Anjankuja 3 Espoo

TV- ja laajakaista-asiat

Uudistuneet ohjeet asukasoppaassa (24.9.2012):

Televisio:

Taloyhtiö on kytketty DNA Welhon kaapeliin. TV:n rasia on edelleen sama kuin aiemmin. Welhon yhteyden voi virittää Sekä T- että C-tyyppisille laitteille. T = antenni, C = kaapeli.

Ilman maksua näkyy noin 20 kanavaa. Jos haluat lisää kanavia (maksullisia), ota yhteyttä DNA Welhoon. Sieltä voit hankkia maksukortin maksukanavia varten ja televisiota varten ns. telakan(Cl+), johon maksukortti pitää integroida. Telakkaa ei tarvita digiboxeissa.

Verkon käyttö on ilmaista. Huomaa kuitenkin että TV-lupa pitää olla maksettuna vielä vuoden 2012 loppuun. Vuoden 2013 alusta se peritään suoraan tuloverosta, eli erillistä TV-lupaa ei enää tarvita.

Elisa ja Sonera tarjoavat myös taloyhtiön laajakaistan kautta maksullista TV-liittymää: Elisa Viihde tai Sonera TV. Samaan pakettiin kuuluu myös nopea laajakaistayhteys.

Laajakaista-asiaa (tietoliikenne):

Laajakaistayhteyden (maksullinen) voi tilata seuraavilta operaattoreilta:

  • Elisa
  • Sonera
  • Langat ja Langattomat taloverkot – yhtiö

Näiden operaattori hoitaa kytkennän asukkaalle talon kytkentähuoneesta. Huoneistossa asukas kytkee sen omasta sähkökaapistaan. Modeemia ei tarvita.

DNA Welho kytketään modeemilla TV-rasiaan samaan pistokkeeseen kuin TV, eli tarvitaan jakaja. Operaattori toimittaa modeemin. Modeemin rekisteröityminen kestää asennuksessa noin 2 tuntia.

Varmista kuitenkin ennen sopimusta operaattoriltasi että yhteys toimii osoitteessasi haluamallasi nopeudella. Hinta riippuu operaattorista ja nopeudesta.

Lisäksi on saatavilla Visuverkko (puhelinverkon kautta).